11. januar 2024

Bevilling fra Tværspuljen til nyt digital undervisningsformat om urinvejsinfektion

”Vi forventer, at delprojekterne er første skridt i udvikling, test og implementering af en national digital intervention til bedre behandling af urinvejsinfektioner hos plejehjemsbeboere”, siger Sif Helene Arnold Post Doc på Center for Almen Medicin ved Københavns Universitet.

Formålet med “The CROSSING study: Improving CROSS-sectoral urinary tract Infection management in Nursing homes through digital learning” er at undersøge barrierer og muligheder for at ændre et fysisk undervisningsseminar til et digitalt format. Det fysiske seminar har vist sig sikkert og effektivt til at reducere overbehandling af urinvejsinfektioner hos plejehjemsbeboere markant

Selvom fysisk undervisning er effektivt, så er det ressourcekrævende og svært at samle alle medarbejdere, som er involverede i forebyggelse, diagnostik og behandling af urinvejsinfektioner på plejehjem. Dertil kommer, at der løbende er stor udskiftning af plejepersonale på de danske plejehjem. Hvis løsningen skal udbredes yderligere og effekten vare ved, er det derfor nødvendigt at finde en digital løsning.

Bevillingen fra Tværspuljen i Region Hovedstaden på DKK 277.000 løber over 11 måneder og indeholder to delprojekter:

  • Det første er et kvalitativt interviewstudie. Informanterne er tidligere deltagere i det fysiske undervisningsseminar fra almen praksis og plejehjem, som ud fra deres erfaringer kan belyse, hvordan en digital løsning kan udformes.
  • Det andet er et scoping review, som via den videnskabelige litteratur afsøger de mest effektive og anerkendte metoder inden for udvikling af tværsektorielle digitale interventioner.

The CROSSING study er et samarbejde mellem Center for Almen Medicin i København, Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Herlev og Gentofte Hospitaler, Frederikssunds Kommune og Lægerne Kanaltorvet i Albertslund.

Emner