Events på Medicinsk Museion – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print kalender-ikon Bookmark and Share

IFSV > Afdelinger > Medicinsk Museion > Arrangementer på Museion

Events på Medicinsk Museion

Her kan du se en oversigt over arrangementer på Medicinsk Museion.

Besøg Medicinsk Museions hjemmeside her

 • 26. oktober 2017, kl. 19:00-21:00

  Aftenkonsultation: Det meningsfulde samarbejde på sundhedsområdet

  Nu kan du igen komme til Aftenkonsultation på Medicinsk Museion, hvor fagfolk og forskere undersøger og tager pulsen på lægevidenskabens fortid, nutid og fremtid. Aftenkonsultationer anbefales til kronisk nysgerrige, der søger smitstof til eftertanke.

  I denne aftenkonsultation kaster kognitionsforsker Kristian Moltke Martiny og kommunikator Jacob Nossell lys på, hvordan man kan skabe et meningsfuldt samarbejde i mellem forskere, fagfolk og patienter i den fremtidlige sundhedssektor. Hvordan gør man forskningen relevant og brugbart for den almene patient?

  » Læs mere

 • 14. november 2017, kl. 19:00-21:00

  Aftenkonsultation: Forgiftet eller forløst indefra – om bakterier og sundhed

  Denne aftenkonsultation har afsæt i Medicinsk Museions nye udstilling ”Mind the Gut” om forholdet mellem mave, hjerne og mikrober. Der er mange, der taler om bakterierne og kostens betydning for vores sundhed i dag. Og fornylig har adskillig forskningsprojekter i mus dokumenteret overrumplende sammenhænge mellem mentale tilstande og tarmbakterierne. Det er imidlertid ikke første gang, at tarmbakterierne har fanget lægevidenskabens opmærksomhed. » Læs mere

 • 5. december 2017, kl. 19:00-21:00

  Aftenkonsultation: Gammel i København. Ældres liv og livsvilkår 1891-2017

  I denne aftenkonsultation kommer vi tæt på forskellige aspekter af ældre menneskers liv på insti­tution og i eget hjem i en periode på over 100 år og dermed også på nogle af de forandringer, der er sket i deres livsvilkår gennem det lange tidsspand. 
  Etnolog Aske Juul Lassen og historiker Nete Wingender vil tage udgangspunkt i ældres liv og vilkår i København, der med sin størrelse og store ældrebefolkning har spillet en særlig rolle for udviklingen af ældrepolitiske tiltag i den danske velfærdsstat. » Læs mere